Bireysel DANIŞMANLIK
Bireysel danışmanlık, bireyin duygularını, düşüncelerini, kendiyle ve diğerleriyle ilgili inançlarını güvenli şekilde keşfetme sürecidir. Bireysel danışmanlık, yaşadığınız bireysel, toplumsal ya da sosyal sorunlar ilgili iç görü kazandırmayı ve düşünce ve davranışlarda değişiklik meydana getirmek için motivasyonunuzu arttırırken değişiklikler için uygun çözümler bulmanıza yardımcı olur. Bireysel danışmanlık süreci bir takım çalışmasıdır, karşılıklı bir süreçtir. Bireysel danışmanlık, danışman ve birey arasında birebir, gönüllü ve gizli bir süreçtir.
İlk Bireysel Danışmanlık Görüşmesi Nasıldır?
Bireysel danışmanlık süreci, danışanın odaya girmesi ile başlar. İlk görüşme genellikle danışanın kendisi ve hayatını tanımaya yöneliktir. İlk görüşmede genellikle danışanı oraya getiren nedenler üzerine konuşulur. Bu bilgiler ilk değerlendirme için önem taşımaktadır. Görüşmenin sonlarına doğru genellikle geri bildirim yapılır. Uygulanacak yöntem ile ilgili danışan bilgilendirilir. Devam eden seanslarda ise konular derinlemesine ele alınarak sistematik bir şekilde devam eder.
Ne Sıklıkla ve Ne Kadar Süre Gelmeliyim?
Bireysel danışmanlık süreci başvurulan konunun seyrine göre haftalık ya da iki haftalık olarak programlanabilir. Bazı danışanlarla birkaç hafta devam edilebildiği gibi bazı danışanlarda daha uzun süre devam edebilmektedir. Seanslar 50 dakika sürmektedir.
Bireysel Danışmanlığa Hangi Konularda Başvurmalıyım?
Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Panik Bozukluk, Sosyal Kaygı, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Özgül Fobi, Yeme Bozuklukları, Öfke Kontrolü, Kayıp ve Yas Süreci, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Ağrı Bozukluğu, Yetişkin Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Hipokondriazis, Bipolar Bozukluk, Kişilik Bozuklukları (Borderline, Narsistik, Antisosyal, Şizoid, Paranoid,Histriyonik ve Bağımlı Kişilik Bozukluğu) gibi konularda da başvurulabilir.